Marousso - Skiathos Studios
Marousso - Skiathos StudiosMarousso - Skiathos Studios

Έλα στην Σκιάθο για να...

Χαλαρώσεις απολαμβάνοντας τον ήλιο σε μια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού αλλά και την θάλασσα κολυμπώντας και ανακαλύπτοντας το πλούσιο σε χρώματα και ψάρια βυθό ή ακόμη διασκεδάζοντας με κάποιο από τα θαλάσσια σπορ. Οι δαντελωτές ακτές κρύβουν στις αγκαλιές τους πάνω από 60 αμμουδιές όπου τα πεύκα βρέχονται σχεδόν στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου

Πλεύσεις με ιστιοφόρο στα γαλάζια νερά που από τους χρόνους του Χαλκού αποτέλεσαν για τους πρώτους ναυτικούς βασικό πέρασμα και σημαντικό Αιγαιοπελαγίτικο εμπορικό σταυροδρόμι. Για τους λιγότερο περιπετειώδεις υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψουν με κάποιο από τα εκδρομικά πλοιάρια ώστε να γνωρίσουν και τα υπόλοιπα μικρά αλλά και μεγάλα νησιά των βορείων Σποράδων.

Περπατήσεις στο Μπούρτζι – παλιό Ενετικό κάστρο ή στα σοκάκια της πόλης αλλά και στα μονοπάτια του νησιού, με κάποια από αυτά να κρύβουν ιστορία έως και 30 αιώνων, εφόσον το νησί σύμφωνα με τον ιστορικό Θουκυδίδη κατοικήθηκε τουλάχιστον από το 1600 π.Χ. Κάποιο από αυτά θα σας οδηγήσει στο Κάστρο, εκεί που βρήκαν καταφύγιο και οι Σκιαθίτες από τον 16 αιώνα έως και το 1820 προκειμένου να προστατευτούν από τις λεηλασίες των πειρατών αλλά και από τις συχνές επιθέσεις των Οθωμανών.

Εξερευνήσεις την καταπληκτική φύση του νησιού με αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα ή ποδήλατο αλλά και κάνοντας ιππασία από την ψηλότερη κορυφή, την Καραφλιτζανάκα, έως το κύμα της θάλασσας σε κάποια παραλία..

Ταξιδέψεις σε μια άλλη εποχή μπαίνοντας στο λιτό σπίτι/ μουσείο του Σκιαθίτη αλλά και μεγάλου Έλληνα πεζογράφου, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911) του οποίου τα έργα μεταφράστηκαν σχεδόν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Στα μυθιστορήματα του  παρουσιάζει μια γενική άποψη του κόσμου μέσα από τη ζωή και τα δρώμενα της μικρής κοινωνίας της Σκιάθου εκείνης της εποχής.

Απολαύσεις την ατμόσφαιρα μιας λειτουργίας σε μια από τις εκκλησίες της πόλης ή σε κάποιο μοναστήρι του νησιού της Παναγίας όπως της Κουνίστρας, της Κεχριάς, ή το τελευταία ανακαινισμένο της Ευαγγελίστριας, αλλά και σε ένα από τα εκατοντάδες γραφικά ξωκλήσια που είναι σκορπισμένα σε όλο το νησί.

Γευτείς την Σκιαθίτικη Μεσογειακή κουζίνα με τα μαγειρευτά της κατσαρόλας και του φούρνου, τις αλμυρές και γλυκές πίτες αλλά κυρίως τα εξαιρετικά σπιτικά γλυκά με βάση στα περισσότερα το καρύδι και το αμύγδαλο.  Από τους αρχαίους χρόνους οι Σκιαθίτες ασχολούνται με τα αμπέλια και την παραγωγή κρασιού όπου η εξαιρετική ποιότητά του ήταν γνωστή τότε σε όλο τον κόσμο. Στο νησί φτιάχνονται υπέροχα σπιτικά λικέρ, θαυμάσιο μέλι, αλλά και εξαιρετικό ελαιόλαδο.

Διασκεδάσεις την νύχτα στην πόλη, που η όψη της όπως και της παραλίας της αλλάζει και γίνεται το κέντρο της ζωντάνιας και της δραστηριότητας, με εστιατόρια και μπαράκια για όλες τις προτιμήσεις και νυχτερινά μαγαζιά που μπορείτε να απολαύσετε από το παραδοσιακό μπουζούκι μέχρι τις τελευταίες ποπ επιτυχίες.

Για να δείς από κοντά πού γυρίστηκε η ταινία Mamma Mia

Κλεφτή ματιά στα γυρίσματα

skiathos mama mia